8.1.2017

Hei 2017!


Toivottavasti teillä oli ihana joululoma ja uusi vuosi on alkanut valoisasti! Itselläni lomaa oli muutama päivä, jonka jälkeen tein töitä ja uutta vuotta juhlistin skumpalla Helsingin kattojen yllä. Uusi vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin ilman sen suurempaa "uusi tervellinen minä, uusi parempi elämä" - maniaa, vaan enemmänkin ajatuksilla olla armollisempi ja kuunnella itseäni. Sitä paitsi parin viikon tauko salilla rehkimisestä herkkuja mussuttaen oli ilmeisen hyvä, sillä palatessani raudan nostamisen pariin paransin heti tuloksiani. Joten suklaalla tuloksiin!  

Uuden vuoden lupausten sijaan olen miettinyt tavoitteita tälle vuodelle, lupuksia kun on hieman vaikeaa aina pitää. Kestävämpään elämään liittyviä tavoitteita on ainakin seuraavat:

 • Vähennän ruokahävikkiä. Olen elänyt siinä harhaluulossa, että meillähän ei tule ruokahävikkiä. Kunnes sitten sulatimme pakastimen, jonka uumenista löytyi ties mitä spagetin loppua ja keittoa. Inhoan niin paljon ruuan pois heittämistä, että sen sijaan olen säilönyt pienimmätkin jämät ja pahanmakuiset keitot jäiseen säilytykseen. Joten tästä tavasta voisin opetella pois. 
 • Mietin entistä tarkemmin vaateostoksiani. Kirppikset ovat akilleen kantapääni, joten olen tietoisesti vältellyt niitä, sillä vaatekaappini pursuilee vaikka kuinka yritän ostaa harkiten. Lisäksi pyrin myymään/antamaan pois käyttämättömät vaatteet. 
 • Tutustun Project 333:seen. Kyseessä on projekti, jossa vuosi jaetaan neljään jaksoon, josta jokaiseen valitaan 33 vaatetta ja asustetta, joita käytetään kyseisen kolmen kuukauden ajan. Uskon, että tuon avulla saisi vähennettyä tarvetta hankkia uusia vaatteita ja Suomen vuodenaikoihin projekti luultavasti sopii hyvin. 
 • Syön vegaanisemmin. Tällä hetkellä käynnissä on tammikuun ajan Vegaanihaaste ja joulukuussa harkitsin siihen osallistumista. Olen osallistunut haasteeseen kahdesti, ensimmäisellä kerralla onnistuen ja toisella kertaa pahasti repsahtaen juustoon. Tänä vuonna sitten päätin loppuen lopuksi osallistua niin paljon kuin luonnollisesti osaan. Useimmat ruuat jota kokkaamme ovat usein vegaanisia ilman sitä pahemmin miettien, joten fokukseni on välipaloissa ja leivänpäällisissä. Kuten aiemminkin, tulen postaamaan reseptejä kasvisruokiin.
Olen pitkästä aikaa innostunut smoothieista ja ne ovat myös erinomaisia ruokahävikin vähentäjiä, sillä blenderiin sujahtaa niin mustunut banaani kuin kolhuja saanut appelsiini. Tässä ohje tämänhetkiseen suosikkiini:

Aamun piristyssmoothie

jäämurskaa
1 banaani
2 appelsiinia
pala inkivääriä
marjoja (olen laittanut puna- ja mustaherukoita, mutta muutkin marjat sopivat)
(limen/greipin mehu)
1 rkl chia-siemeniä
vettä

Murskaa aluksi jäätä blenderillä, jonka jälkeen lisää loput raaka-aineet. Jää ei ole välttämätöntä, mutta se tekee smoothiesta viileää, jos hedelmät ovat huoneenlämpöisiä. Säilytänkin appelsiineja jääkaapissa, jolloin smoothiesta tulee ihanan raikasta. Chia-siemenet kannattaa lisätä hedelmien joukkoon, sillä blenderi heittää ne helposti kiinni kanteen, jos ne on lisätty viimeisenä. Blendaa sileäksi ja nauti!


Entä te, teitteko uuden vuoden lupauksia tai asetitteko tavoitteita etenkin koskien kestävämpää elämää?

2 kommenttia:

 1. Piristyssmoothie vaikuttaa herkulliselta hienoissa kuvissasi! 333 myös kiintoisa, mutta tarkemmin mietittyäni saatanpa jo sitä osittain ainakin toteuttaa. Lempivaatteilla mennään. Sukkiksia/leggingsejä metsästin Hesasta. Jäin ilman kelpolöytöjä. Hyvää alkanutta blogivuotta 2017! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla tehdä tuota smoothieta itsekin! :)

   Poista