13.12.2016

Ekologinen paketointi


Viime kerralla annoin joulalahjavinkkejä, joten seuraavaksi päästää paketoimaan! 

Lahjojen paketointia varten ei tarvitse ostaa kaupasta lahjapaperia, vaan kannattaa miettiä miettiä mitä kaikkea kotoa jo löytyy valmiiksi. Hyödyntämällä kierrätysmateriaaleja säästetään luontoa sekä saadaan tehtyä nättejä lahjapaketteja. Tavallisen lahjapaperin huono puoli on nimittäin se, että sitä ei saa laittaa paperinkeräykseen siinä olevan painomusteen ja pinnotteiden sekä teipin takia, jolloin se pitää heittää sekaroskikseen. Toki paras keino olisi välttää paketointi kokonaan ja antaa lahja sellaisenaan, mutta ainakin itse koen paketin avaamisen olevan tärkeä osa lahjan antamista. Niinpä olen koonnut tähän läjän vinkkejä paketointimateriaaleista, joiden avulla paketointi sujuu ekologisesti. Paketointinaruiksi sopii niin erilaiset nyörit, langat kuin nauhat, joita voi myös käyttää uudelleen. Näteimmät koristeet löytyvät ulkoa; havunoksia löytyy kaikkien metsäpolkujen varsilta! 

Sanomalehti ym. paperi

Sanomalehteen paketointi on uudelleen käyttöä parhaimmillaan. Meille ei tule lehteä, joten käytin Marimerkon mainoslehden sivuja, jotka oli kuin tehty paketointiin! 

Kartat

Vanhat karttakirjat ja kartat ovat heikkouteni, mutta niistä saa paketoitua mitä näteimmät paketit! Karttakirjoja löytää kirjastojen poistopisteistä ja parilla eurolla kirppiksiltä. 

Kankaat, huivit ym. 

Paketointimateriaalin ei aina tarvitse mennä ollenkaan roskikseen, sillä lahjan voi kääriä vaikka huiviin tai tyynyliinaan, jolloin lahjapaketti itsessään on jo lahja! Toki paketointiin käytetyn asian voi myös pyytää lahjaa avatessa takaisin. Mikä kätevintä, huiviin paketoidessa ei lahjanarua välttämättä tarvita ollenkaan. Musla-blogista löytyy kivat ohjeet japanilastyyliseen furoshiki-paketointiin, jossa lahja kääritään kankaaseen. 

Vanhojen lahjapapereiden uudelleenkäyttö

Ehkä kaikista helpoin vaihtoehto on ottaa lahjapaperit talteen ja käyttää ne uudestaan!

Alle kaksi viikkoa jouluun! Joko on lahjat hankittuna?

2 kommenttia:

  1. Me ollaan jo monta vuotta paketoitu sanomalehteen, se on kyllä kätevä ja yllättävän kivan näköinen! :) Joskus käytettiin myös jotain vanhoja jauhopusseja, jolloin lahjassa oli ehkä sellainen huumorielementti mukana, että saako lahjaksi jauhoja, hehee.

    VastaaPoista
  2. Erilaisista laatikoista, koteloista ja pusseista/kasseista saa helposti tuunattua kivan paketin.

    VastaaPoista