4.11.2016

Viikonlopun leffavinkki

Pariisin ilmastosopimus astuu tänään voimaan ja asiasta tekee merkittävän se, että ensimmäistä kertaa 187 maata ovat sitoutuneet vähentämään päästöjään. Näillä päästölupauksilla ilmaston lämpeneminen pyritään rajoittamaan noin kolmeen asteeseen. Koska jotain tarttis tehdä, tulevat päästövähennykset koskettamaan etenkin asumista, liikennettä ja maataloutta.

“Humanity will look back on 4 November 2016 as the day that countries of the world shut the door on inevitable climate disaster and set off with determination towards a sustainable future. The Paris agreement is undoubtedly a turning point in the history of common human endeavour, capturing the combined political, economic and social will of governments, cities, regions and businesses and investors to overcome the existential threat of unchecked climate change.” (Patricia Espinosa Salaheddine Mezouar The Guardianissa 4.11.2016)

Mutta ei sen enempää sopimuksesta, vaan itse ilmastonmuutoksesta ja leffavinkistä. Viime sunnuntaina julkaistu Before the Flood on erinomainen ilmastonmuutosdokkari, joka onnistuu käsittelemään ilmastonmuutoksen monia eri syitä ja esittelemään hillintätoimia. Mikä parasta, dokumentti on katsottavissa ilmaiseksi Youtubessa. Joten ei muuta kuin popparit tulille! 
Lähteet / References:
Pariisin ilmastosopimus astuu voimaan - liikkuminen, asuminen ja syöminen muutosten kourissa. Yle Uutiset 4.11.2016. http://yle.fi/uutiset/3-9267976
Paris climate change agreement enters into force. The Guardian 4.11.2016. https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/04/paris-climate-change-agreement-enters-into-force

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti