11.11.2016

Perjantainen banaaninpelastus



Viikon aikana olin joka päivä tuijotellut hedelmäkorissa olevia banaaneja ja miettinyt että kyllä me noi pian syödään. Harmi vain, kumpikaan meistä ei tehnyt niin ja pian meni ohitse se hetki, että banskut olisi vielä voinut ottaa evääksi ilman kanssaihmisten kauhistelua pilaantuneista hedelmistä. Päivät kuluivat ja banaanit tummuivat ja aloin tuntea pistoksen sydämessäni, että pian ne loikkisivat itse bioastiaan. Kunnes koitti tämä aamu ja havahduin - smoothie ja banaanikakku to the rescue!

Smoothiesta ei ole kuvaa tai reseptiä, sillä heitin blenderiin raaka-aineita summanmutikassa, mutta jaan kanssanne tämän super helpon kakun ohjeen, joka on kaiken lisäksi sokeriton ja maidoton!

Banaanikakku

3 (-4) banaania, mitä kypsempiä sitä parempi. Neljännen banskun voi viipaloida kakun koristeeksi.
4 dl jauhoja
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
ripaus vaniljaa ja suolaa, kardemumma sopii kakkuun myös

Muussaa banaanit soseeksi ja lisää joukkoon muut ainesosat. Sekoita taikinaksi ja kaada kakkuvuokaan. Paista 180C noin 40 minuuttia. 

Kakun sijasta voisi melkein puhua leivästä, sillä se ei ole kauhean makeaa. Mutta nyt, slurps vaan herkuttelemaan! Tee sopii banaanikakun kaveriksi erinomaisesti. 





1 kommentti:

  1. Tätä reseptiä juuri muutama päivä sitten mietin, kun huomasin hedelmäkorissa tummanpuhuvan banaanin. Se pahus olikin päässyt homeeseen. Hyvä, että ohje on nyt täällä tallessa sopivan tilanteen tullen.

    VastaaPoista