25.11.2016

Bambua siivoukseen


Mikä on nihkeä, haiseva ja kaikin puolin etova? No tiskirätti tietenkin! Tai oli ennen kuin aloin tehdä omat siivousrättini bambulangasta. Bambulanka toimii räteissä erinomaisesti sillä se imee hyvin kosteutta eikä ala haista. Usein bambulangan sanotaan olevan antibakteerista, mutta ilmeisesti kyseessä on mainospuhe, sillä kyseinen ominaisuus on lisätty lankaan myöhemmin (1. & 2.). Antibakteerista tai ei, rätti pyyhkii pinnat hyvin ja likaisen rätin voi huoletta pestä pesukoneessa 60 asteessa. Ekstradesinfioinnin halutessaan voi rätin myös huuhdella kiehuvalla vedellä, mutta silloin rätti voi mennä hieman kasaan. Toisin kuin tavalliset rätit, bambulangasta tehty rätti paranee käytössä imutehon parantuessa ja sitä voi käyttää niin kauan kuin rätti pysyy kasassa eli kauan. Rätin tekemiseen tarvitset bambusekoitelankaa, virkkuukoukun tai puikot sekä sakset ja neulan päättelyyn. Olen neulonut sekä virkannut rättejä ja huomannut, että virkatuista räteistä tulee napakampia, joten annan tässä ohjeet virkattuun versioon. 

 • Aloita luomalla silmukat. Tarkkaa lukua en osaa antaa, sillä olen arvioinut rättien sopivan koon silmämääräisesti. 
 • Virkkaa kiinteillä silmukoilla kerros kerrokselta, kunnes rätti on oikean kokoinen. 
 • Päättele rätti ja pujota langanpäät neulalla rätin sisään
 • Eikun siivoamaan! 
Lähteet:
 1. http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2011/12/bambu-ekologinen-vai-vahemman-paha.html
 2. https://safkanet.fi/2016/04/19/bambutuotteilla-antibakteerisia-ominaisuuksia/

2 kommenttia:

 1. Haha, itsellänikin on tulossa testiin hamppulankaa rättejä varten! Hyvä tietää, että ainakin bambu toimii, jos hampun kanssa tulee ongelmia! :) Sinulla on myös hyvä blogi, jään ehdottomasti seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo törmännyt hamppulankaan niin oon tehnyt bambusta! Nokkoslangasta saa myös tehtyä, mutta niistä irtoaa jonkin verran nukkaa. Ja tervetuloa lukemaan! :)

   Poista