25.10.2016

Keittiössä Norman kanssa - Pasta alla Norma

Koska syöminen on varsin olennainen osa jokaisen arkea, ajattelin jakaa kokeilemiani ja hyväksi toteamiani reseptejä tänne blogiin. 

Tosin resepteistä puhuminen on melkoista potaskaa, sillä yleensä tekemäni ruuat ovat eri ainesten muodostamia sörsseleitä. Ja tarttuessani reseptiin huomaan usein joidenkin raaka-aineiden puuttuvan, jolloin heitän mukaan jotain korvaavaa. Tietenkin puuttuvat asiat voisi hakea kaupasta, mutta yleensä aloittaessani kokkailun on jo melko kova nälkä, jolloin kauppaan ei pysty lähtemään ellei halua palata sieltä kaikenlaisen epämääräisen ruuan kanssa. Kuten esimerkiksi limejugurtin tai jäätelöpaketin, pari mainitakseni. 

Nyt tavoitteenani onkin löytää uusia reseptejä ja koittaa noudattaa niitä. Suurin osa ohjeista tulee olemaan kasvisruokaa, sillä en syö muuta lihaa kuin kalaa silloin tällöin.

Eilen kokkasimme poikaystäväni Juhon kanssa munakoiso-tomaattipastaa, jonka ohjeen löysimme Maun sivuilta (http://www.maku.fi/reseptit/munakoiso-tomaattipasta-pasta-alla-norma). Tässä ohje hieman mukaillen, sillä olihan sitä pakko vähän soveltaa. 


Pasta alla Norma

500g munakoisoa
2 tomaattia
1 tuore chili
3 valkosipulinkynttä
1 purkki paseerattua tomaattia, käytimme Mutin bolognese tomaattia
1 tl suolaa 
3/4 mustapippuria
1/2 tl sokeria
pastaa syöjien määrän mukaan
tuoretta basilikaa silputtuna
parmesaanijuustoa raastettuna

  • Pilko munakoiso viipaleiksi ja itketä eli ripottele päälle suolaa. Anna olla n. 10 min, minkä jälkeen kuivaa ne ja pilko pienemmiksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä parissa erässä, kunnes munakoiso on saanut rapsakan pinnan. Laita paistetut palat lautaselle odottamaan. 
  • Pilko chili ja valkosipulinkynnet ja paista niitä pannulla, lisää öljyä jos tarvii. Lisää joukkoon pilkottu tomaatti, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita joukkoon munakoiso ja anna hautua kannen alla pastan keittämisen ajan. 
  • Pastan ollessa valmis sekoita kastikkeen joukkoon silputtua basilikaa. Jos haluat, sekoita pasta ja kastike keskenään. Lisää annoksen päälle raastettua parmesaania. 

Bon appetit! 

Cooked Pasta alla Norma, which was delicious! Gloomy photos sponsored by autumn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti