21.10.2016

Aluksi


Tervetuloa uutukaiseen blogiini!

Ajatus tästä blogista on muhinut jonkin aikaa, mutta sysäys alkaa kirjoittamaan syntyi vasta hetki sitten. Ehkä suurimpana pontimena oli se etten halua käyttää kirjoitustaitojani vain työhakemusten kirjoittamiseen. Koska pitäähän elämän olla muutakin kuin työnhakua! Aluksi jopa mietin työnhakublogin pitämistä, mutta työttömyystilastojen masentavuuden valossa olisi blogikin ollut melko synkeä, joten postaan mieluiten jostakin mukavammasta.

Eli siitä kuinka maapalloa ei ole tehty kestämään ylenpalttista kulutusta. Todella positiivista joo - mietitte varmaan nyt. Mutta tarkoitukseni ei ole paasata maailmanlopusta ja leivänpäälliskurkun vaihtamisesta lanttuun, vaan keinoista joilla arjesta voi tehdä hieman parempaa ympäristölle. Ja sen kun ei onneksi tarvitse olla vaikeaa.

En ole ottamassa harteilleni, enkä halua ottaa, maailmanparantajan kaikkitietävää roolia. Sillä myönnettävähän se on, että olen lentänyt toiselle puolelle palloa - ja tulen varmasti lentämään tulevaisuudessa. Mikä pahinta, toissapäivänä ajoin citymaasturilla alle kilometrin matka lähimpään kauppaan, jotta pystyin ostamaan säästöpaketin vessapaperia. Parasta oli, että paketin kyljessä luki Luonnonystävä, ironiaa parhaimmillaan.

Joten nyt tunnustettuani, etten ole täydellinen zero waste/hiilijalanjälki nolla/yms. ihminen on muiden ehkä helpompi suhtautua kirjoituksiini. Tavoitteena ei tarvitse olla täydellisyys, sillä pienetkin teot ovat merkittäviä.

Täällä aion kirjoittaa arjestani, josta koitan tehdä kestävämpää, jakaa vinkkejä ja testata asioita käytännössä. Tähän mennessä olen testannut niin vihersaven juomista kuin paahdettuja kikherneitä. En siis ihmettelisi jos päätyisin korvakynttilähoitoon.

Siispä stay tuned!
 ^    ^


Welcome to my blog!

For a while I've been having this feeling that I want to write. And especially something else than just job applications. Therefore I got the idea that I should blog about something I find interesting and important to me.

So, here we go, a blog about my daily life but with an aim to make it more sustainable. Because I really would like people to have a chance to enjoy this blue planet long time after I'm gone. I'll be posting tips and trying things out and sharing diy-projects. 

I hope you like it here!
^    ^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti